Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@04:54:03 GMT

حقوق و مزد بگیران بیچاره شده اند

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۰۷۳۸۷

حقوق و مزد بگیران بیچاره شده اند

ساعت24-تجربه سالهای تشدید تحریم ها در سالهای آخر دولت محمود احمدی نژا د و همچنین زمزمه بازگشت رژیم تحریم ها در همین چند ماه اخیر پس از تعطیلات نورز 1397 یک نسبت را به طور واضح نشان داده است: این نسبت سازگاری و همراهی کامل قیمت همه کالاها و خدمات عرضه شده دربازار ایران با تغییرات کمی وکیفی نرخ ارزهای معتبر دربازار ایران به ویژه نرخ دلار نسبت به ریال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد صادق جنان صفت  - این یک واقعیت انکار ناپذیر است و برخلاف تحلیل های اریه شده از سوی کارشناسان که اثرات افزایش نرخ تبدیل دلار به ریال را خوش بینانه و دراندازه های بسیار پایین تر از تورم دلار محاسبه می کنند این تغییرات با شتاب به سوی تورم دلاری حرکت می کند. شاید این احتمال بالا باشد که نسبت تغییرات قیمتی کالاها و خدمات عرضه شده نسبت به تغییرات دلار بسیار پایین تر باشد اما این یک واقعیت است که دریک روند نه چندان آهسته این نسبت ها به هم می رسند. فشار و ارعاب و ترس افکنی نهادهای نظارتی برای پایین نگه داشتن قیمت ها نیز هرگز با کامیابی همراه نبوده و نخواهد بود. پیامد این تغییرات کاهش قدرت خرید و قدرت پس انداز ریالی مصرف کنندگان و سپرده گذاران ایرانی در بانکهاست. مصرف کنندگان ایرانی به ویژه کارگران ،معلمان وسایر کسانی که بخش اصلی درآمدشان از محل فروش نیروی کارشان است هرگر نمی توانند دولت و بخش خصوصی را ناگزیر کنند با افزودن بردرآمد آنها قدرت خرید شان را دربرابر تورم و گرانی برخاسته از آشوب ارز ی جبران کنند. دولت با استناد به اینکه این اقدام تورم را به نقاط اوج هدایت خواهد کرد و بخش خصوصی با استناد به اینکه شرایط کسب و کار با رکود مواجه شده است راه رشد نرخ مزد و حقوق را مسدود می کنند. استیصال و درماندگی مصرف کنندگان با درآمدهای ثابت در این روزها درچهره آنها بازتاب دارد و آنها به طور واضحی خشمگین اند. پرسش امروز مردم ایران از سرمایه دار و سرمایه گذار ، ازکارگر و کشاورز ، از کارمند لشگری و کشوری و از اصناف و پیشه وران این است: دلار در کجا متوقف می شود ؟ مردم می خواهند امکانات و توانایی های درآمدی و دارایی ها خودرا با تحولات آینده نرخ دلار سازگارکنند و می خواهند سرنوشت خودشان و خانواده شان را ارزیابی کنند. به هردلیل اکنون روش زندگی و زیست مادی و از همه مهمتر اخلاق جامعه ایرانی به زلف و موی  نرخ دلار به ریال ایران گره خورده است و همه در یک مسابقه اندوه بار دنبال تبدیل پس انداز و دارایی های خود به دلار یا سکه یا طلا و سایر کالاهای با دوام هستند.
داخل یا خارج
انتظارات شهروندان از اینکه بدانند باید خود را با کدام نرخ تبدیل دلاربه ریال آماده کنند انتظار به حق و قانونی و از مطالبات واقعی آنهاست و می خواهند از زبان مدیران دولت و حکومت بشنوند باید به کدام مسیر بروند. اما واقعیت این است که مدیران ارشد نیز اطلاعات کافی در اختیارشان نیست یا اگر هست از جنس سیاست است و نمی توانند ترجمان آن به زبان اعداد و آمار اقتصادی را عریان کنند. به نظر می رسد نوعی ابهام بزرگ درذهن ایرانیان نهادینه می شود و آن ابهام در محل تکلیف نرخ تبدیل دلار به ریال است. آیا این نرخ درتهران و از سوی مدیران اداره کننده کشور و سیاست گذاری داخلی رقم می خورد؟ برخی باوردارند این اتفاق می تواند بیفتد و این حکومت است که با سیاستهای کارآمد ارزی و روش وراهبرد برخورد با با جهان زمام مهار نرخ دلار را دردست بگیرند. اگر این گروه توانایی و دانایی کافی برای درپیش گرفتن راهبردی مبنی برمدارا با جهان و سازگار را داشته باشند و براین پایه رفتارکنند و از سوی دیگر حراج دلار کمیاب را متوقف کرده و اجازه دهند نرخ دربازار تعیین شود می توان محل تعیین تکلیف دلار رادرداخل دید. در صورتی که راهبرد روشنی برای سازگاری با جهان نیابیم و در برابر جنگ طلبی اصلی ترین نیروی اقتصادی دنیا که در نوک هرم مبارزه با ایران است راهی برای مدارا بازنشود و در داخل نیز برهمان روش های شکست خورده برپایه دستور و زور و سرکوب ارزی و اقتصادی رفتار کنیم  تکلیف دلار در خارج از ایران روشن خواهدشد. در این صورت نباید از کشوری که می خواهد نظام سیاسی را از کار بیندازد و بهترین و کارآمدترین ابزارش نیز بستن راههای ورود دلار به بازار ایران است و در داخل نیز نیروهایی هستند که سرسازگاری ندارند دلش به حال پول ایرانیان بسوزد و راه سقوط بیشتر نرخ تبدیل ریال به دلار را ببندد. حالا اقتصاد و سیاست در ایران در بزنگاه تاریخی  ایستاده است که خوشبختی و آزامش شهروندانش با نرخ تبدیل به یک پول که از قضای بد پول خصم است گره خورده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۷۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری

ناظر گمرکات کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری از طریق گمرکات کردستان در فروردین سال جاری بالغ بر ۴۲۷ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۱۴ میلیون دلار بوده است که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات کردستان، فرامرز امیدی از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و اظهار کرد: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

وی افزود: رشد وزنی صادرات در فروردین امسال نسبت به سال قبل ۱۰ درصد بوده است که عمده کالاهای صادر شده از این گمرکات انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش بوده که به کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت ارسال شده است.

ناظر گمرکات کردستان خاطرنشان کرد: میزان واردات قطعی و ورود موقت از گمرکات تحت نظارت استان در یک ماه اول سال‌جاری در مجموع ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش هفت میلیون دلار بوده و در مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری شش درصد رشد داشته است.

امیدی گریزی به کالاهای وارداتی نیز زد و گفت: عمده کالاهای وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالاهای واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی موردنیاز مرزنشینان بوده که از کشورهای عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده‌اند.

وی ادامه داد: در فروردین ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است.

ناظر گمرکات کردستان اضافه کرد: در مدت مذکور نیز ۳۹ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی ترانزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

امیدی تصریح کرد: تشریفات گمرکی بیش از چهار هزار تن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام شده که در مقایسه با سال قبل به لحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ریالی ۲۳ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: درآمدهای گمرکات استان در فروردین سال جاری بیش از ۳۲۷ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

کد خبر 749987

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۵ اردیبهشت
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش ریال + عکس
  • خندیدن گردشگر روس به سقوط ارزش ریال (عکس)
  • تصویری غم‌انگیز که زن روس، در خاک ایران ثبت کرد | بیچاره مردم!
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • نرخ ارز امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات