Web Analytics Made Easy - Statcounter


کاهش قیمت سکه از طریق حراج آن در بازار روشی مقطعی و کوتاه مدت است و در بلندمدت قطعا بر افزایش قیمت آن می افزاید؛ همچنین بخشی از افزایش قیمت سکه و طلا به دلیل تبدیل نرخ ارز به ریال است.

به گزارش امتداد نیوز، محمدصادق حمیدیان، عضوی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و ایران با تشریح وضعیت کنونی بازار سکه و ارز اعلام کرد: قیمت طلا و ارز هر دو متغیرهایی هستند که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند و ایجاد نوسان در هر یک از آنها بر سایر متغیرهای کلان اقتصادی تاثیرگذار بوده و برنامه ریزی های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن جاییکه سهم عظیمی از درآمدهای کشور حاصل از فروش نفت است، از این رو قیمت آن از عوامل اثرگذار بر قیمت طلا و ارز خواهد بود. البته طبیعی است که قیمت طلا متاثر از قیمت جهانی است؛ اما در کشور به دلیل تغییرات ارزش دلار، نرخ بهره بانکی، وقایع جغرافی – سیاسی، نوسانات قیمت طلا بسیار بیشتر از نوسانات قیمت جهانی آن است.

همچنین وجود انتظارات تورمی و شوک های حاصل از سایر متغیرها موجب شکل‌گیری نوعی هیجان در این بازار و افزایش قیمت آن می شود. اما برای اینکه یک سرمایه گذار بتواند سود بیشتری از سرمایه خود کسب کند در سبد دارایی خود از ترکیبات مختلفی از دارایی استفاده می کند و چنانچه احساس کند درصد تغییرات در هر یک از دارایی آنقدر زیاد است که حاضر به پذیرش ریسک آن نباشد از سبد دارایی خارج کرده و متغیر دیگری را جایگزین می نماید.

از دیدگاه سرمایه گذاران طلا و ارز هر دو رقیب یکدیگر هستند؛ چرا که نرخ ارز معمولا بر پایه دلار سنجیده می شود. به نظر می رسد تاثیر مستقیم نرخ ارز بر قیمت داخلی طلا اثری غالب باشد یعنی هر چه قیمت دلار افزایش پیدا کند سرمایه گذار به سمت بازار طلا سوق پیدا می کند و با افزایش تقاضا قیمت طلا نیز افزایش می یابد. این موضوع در خصوص کشورهایی که مصرف کننده عمده طلا هستند از طریق کاهش تقاضا باعث کاهش قیمت آن می شوند.

در کشورهایی که بازار مالی مدیریت شده و ثابت ندارند هر گونه تغییر در قیمتهای جهانی بازار داخلی آن کشور را به سمت مخالف سوق می دهد. با تصویب کاهش نرخ سود سپرده های بانکی توسط بانک مرکزی، امید بر آن بود تا سپرده های موجود در بانکها به سمت صنعت و تولید روانه گردند اما وقتی سودآوری موازی در بازار ارز و سکه زیاد شد مردم رفته رفته از بازار سرمایه به این بازارها کشیده شدند و عرضه و تقاضای بازار بر هم ریخت که منجر به بلوکه شدن منابع و سرمایه ها به شکل دلار و طلا در خانه ها شد.

این باعث شد تا در کشور روند حرکتی قیمت طلا متاثر از قیمت ارز شود. نوسانات نرخ ارز اخیرا باعث شده که علارغم کاهش قیمت جهانی طلا، حباب قیمتی در کشور از قیمت سکه ایجاد شود بدین ترتیب که نوسانات بازار ارز جذابیت سرمایه گذار را کاهش می دهد و به دلیل ریسک از دست دادن سرمایه به سمت بازار طلا کشیده می شوند با افزایش تقاضا برای طلا یک شکاف قیمتی بین قیمت جهانی و قیمت کاذب داخلی ایجاد می شود که اجازه کاهش قیمت طلا را متناسب با قیمت جهانی نمی داد.

از طرفی هم سیاست های هیجانی دولت آمریکا و مبهم بودن آینده برجام باعث شده بازیگران با قیمت های بعضا بالاتر از نرخ بازار اقدام به خرید سکه کنند و همین موضوع سیگنال افزایشی را به سایر معامله گران بازار داد و افزایش تقاضای جدید در بازار از جمله مهم ترین عواملی بودند که زمینه ساز تغییر مسیر داخلی سکه و طلا در کشور شدند.

چنانچه دولت سیاست تثبیت یا تغییر قیمت دلار به دور از هیجان های سفته بازی در پیش نگیرد، صنایع فعال کشور که در حال حاضر ضعیف هستند، قدرت تحمل شوک قیمتی را نخواهند داشت و بدین ترتیب افزایش شتابی دلار به سطوح ذکر شده به ضرر جامعه خواهد شد.

دولت با اتخاذ سیاستهایی که منشا کنترل قیمتی نداشته باشند از طریق شفافیت موضع بانک مرکزی و تلاش برای خارج کردن ارز از سبد دارایی خانوار می تواند تا حدودی نوسانات آن را کنترل نماید. اما دولت با وجود وعده تک نرخی شدن ارز در سال پیش رو متاسفانه در لایحه بودجه سال ۹۷ خبری از تک نرخی شدن ارز دیده نشد که خود رانت اقتصادی زیادی را برای گروه های خاص ایجاد خواهد کرد. تعیین نرخ ارز معادل ۳۵۰۰ در این لایحه به عده‌ای خاص تخصیص می یابد و سایر فعالین اقتصادی مجبور به تهیه آن از بازار آزاد به قیمت آزاد خواهند شد که فشار را بر روی فعالان بیشتر خواهد کرد. دولت بایستی سیاستی را در پیش بگیرد تا در شرایط کنونی که نرخ تورم در آستانه دو رقمی شدن است ضربه سختی به تولید کشور وارد نشود.

شاید مطلوب ترین سیاست مدیریت کوتاه مدت این دو بازار باشد. کاهش قیمت سکه از طریق حراج آن در بازار روشی مقطعی و کوتاه مدت است و در بلندمدت قطعا بر افزایش قیمت آن می افزاید. همچنین بخشی از افزایش قیمت سکه و طلا به دلیل تبدیل نرخ ارز به ریال است و تا زمانی که نرخ ارز روند صعودی داشته باشد شاهد افزایش قیمت سکه نیز خواهیم بود. شاید زیرساختهای لازم برای اجرای یکسان سازی نرخ ارز فراهم نباشد اما بانک مرکزی بایستی این امر را جز اهداف اصلی خود قرار دهد و تمام سعی و تلاش خود را انجام دهد تا یکسان سازی صورت گیرد تا با کاهش رانت خواری بعضی گروه های خاص قیمت سکه و طلا نیز متناسب با قیمت جهانی تنظیم گردد.

true برچسب ها : حراج سکه بهار آزادی سکه محمد صادق حمیدیان نرخ سکه و ارز true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت

منصور پوریان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران  جوان، قیمت کنونی هرکیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین  ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه ها و قصابی ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته واردات  روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می شود. گفتنی است با توجه به زایش های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازارهای هدف وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول